Migrációs háttér

2018.04.09. 14:04

Kurd migráns volt a münsteri gázoló

Egy román televízió, a B1.ro arról számolt be, hogy kurd származású német állampolgár volt a tegnapi münsteri autós támadás elkövetője, akinek a helyszínen még az útlevelét is megtalálták.

Pár órája az AfD-s politikus, Martin Schaefer is közölt egy képet a feltételezett elkövetőről, melyen Jens R. tipikus muszlim külsejű ember látszatát kelti – hívja fel a figyelmet az Origo cikke.

A magyar hírportál azt is megjegyzi: a fejleményekre való tekintettel nagyon is árulkodónak bizonyult a magyar liberális portálok azonnali reakciója, amikor nyilvánosságra került, hogy az elkövető német állampolgár, hogy

„nincs itt semmi látnivaló”, „csak egy pszichológiai problémákkal küzdő német ámokfutásáról van szó”,

sajnos úgy tűnik, csúnyán felsültek megint.

Hiszen lehet, hogy német állampolgár volt, azonban kurd származású, vélhetően muszlim.

Amint korábban mi is megírtuk, a németországi Münster belvárosában egy furgonnal hajtottak egy lokál előtt békésen üldögélő tömegbe, megölve ezzel három embert, és további 30-at megsebesítve. Az elkövető öngyilkos lett.

A német hatóságok csak arról számoltak be, hogy az elkövető német állampolgár volt, bizonyos Jens R., akinek nem volt korábban rendőrségi ügye.

Az esetről beszámolva az Origo hírportál ugyanakkor már korábban is megjegyezte, hogy Németországban egy friss törvény tiltja, hogy megnevezzék a merénylő származását, ezért nem írhatnak többet az elkövető etnikai hovatartozásáról és vallásáról az újságok.

Nos, hiába a hírzárlat, a román B1.ro tudni véli, hogy az elkövető bár német állampolgár volt, de származását tekintve kurd, azaz vélhetően muszlim vallású volt, akinek az útlevelét a helyszínen meg is találták.

A német AfD-s politikus, Martin Schaefer egy televízióból történő képkivágást közölt a feltételezett elkövetőről, akiről sok mindent el lehet mondani a kép alapján – leginkább, hogy tipikus muszlim kinézetű emberről van szó – de azt nem, hogy egy tipikus német lehetett Jens R.

Schaefer meg is jegyezte – ironikusan a hatóságok félretájékoztatására utalva:

„Jens R.: Egy tipikus dél-vesztfáliai német.”

Így hiába liberális média képmutató akciója, mely szerint félinformációk alapján azonnal leírták, hogy egy pszichés problémákkal küzdő németről volt szó, mert a valóság az, hogy Jens R. ugyan valóban német állampolgár volt, csak épp kurd származású muszlim.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában