Idő előtt szabadlábon?

2020.02.21. 15:48

Közzétették a nemzeti konzultáció harmadik kérdéskörét

Arról is elmondhatják a nemzeti konzultáció során a véleményüket az emberek, szerintük szabad-e engedni, hogy olyanok, akik mások életére törtek, büntetésük letelte előtt szabadlábra kerülhessenek.

Ez lesz a márciusban induló nemzeti konzultáció harmadik kérdésköre, amelyet a KDNP frakciószóvivője tett közzé pénteken a Facebook-oldalán.

Nacsa Lőrinc a közösségi oldalán elérhető videóban közölte: vannak olyanok, akiknek a fenti kérdésre adott válasza igen, sőt egyes aktivistacsoportok a lehető legrövidebb büntetés mellett érvelnek.

A képviselő felidézte azt a győri esetet, amikor tízéves fiának és tizenhárom éves nevelt lányának életét oltotta ki egy férfi, aki a bíróság döntése értelmében hamarabb szabadulhatott börtönbüntetéséből.

„Az eset megrázó, de sajnos nem egyedi”

- fogalmazott Nacsa Lőrinc, hozzátéve: felmerül a kérdés, szabad-e engedni, hogy olyanok, akik mások életére törtek, büntetésük letelte előtt szabadlábra kerülhessenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában