Összefogás

2019.03.06. 19:23

Közleményben állnak ki a civilek Weber ultimátuma ellen

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Civil Összefogás Fórum (CÖF-CÖKA) vezetősége részletesen kifejtette, miért aggályos az Európai Néppárt frakcióvezetőjének ultimátuma.

Mint azt a közleményükben megfogalmazták,

„Manfred Weber egyedi módszerekhez folyamodott, amikor Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét a Néppárthoz intézett bocsánatkérésre szólította fel. Parancsba adta a szerinte Brüsszel ellenes felvilágosító kampány befejezését. Követelményként megszabta a Közép-Európai Egyetem Budapesten maradását.”

Emlékeztettek, hogy a jelenlegi kormány „erős és legitim felhatalmazást kapott, az országgyűlési választásokon nem kevesebb, mint kétharmados többséggel.

A kormány nem tehet mást, mint tiszteletben tartja a népfelség elvét, védi és teljesíti kapott feladatát, közvetíti a magyar emberek népszavazáson is kinyilvánított véleményét.”

Kifejtették, hogy „a magyarok hitet tettek az illegális bevándorlás elutasítása mellett, és a nemzetállamok egyenrangú szövetségét látják követendőnek.”

„A Néppárt vezetősége nem kevesebbre szeretné utasítani a kormányfőt, mint arra, hogy forduljon a magyar emberek többségi akarata ellen. Íme, a demagógia felsőfokon! Bocsánatkérésre akkor lenne ok, ha a miniszterelnök a nép akaratát semmibe venné”

– fogalmaztak a civilek.

Úgy vélik, hogy a nyílt társadalom és a bevándorlás pártiak nem merik felvállalni harcaikat szemtől szembe.

Meglátásuk szerint Manfred Weber üzenete felháborító a magyar emberek számára. Mint jelezték, „Európa polgárai, eszik-nem eszik, nem kaphatnak mást az EP választások után sem, mint az Európai Bizottság mutyival összehozott elitjét, akik mindig meg fogják mondani, hogy mi a menü.”

A véleménynyilvánítás szabadságának tiszteletben tartását várják el a Néppárttól és a megválasztásra kerülő Európai Bizottságtól is – hangoztatták.

Kitérnek arra, hogy az „európai polgárok azonban joggal követelhetik a bocsánatkérést a sorozatosan elhibázott, kárt okozó politikai döntéseket meghozó, Soros György által befolyásolt, Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottságtól.”

Zárásként a következő gondolatokat fogalmazták meg: „a Néppártnak üzenjük, a Fidesz hűsége mindeddig nem volt megkérdőjelezhető. A hagyományos alapelvek és értékek megőrzése szent kötelesség.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában