Ország-világ

2020.08.04. 09:33

Másfél millióan töltötték már ki a nemzeti konzultációs kérdőívet

Az állampolgárok részéről most különösen nagy az érdeklődés, a kérdések minden családot, mindannyiunkat érintenek, ezért is mondják el szívesen a véleményüket – mondta Németh Szilárd.

Már közelít a másfél millióhoz a nemzeti konzultációs kérdőívet kitöltők száma – mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

A honvédelmi miniszterhelyettes hangsúlyozta: Magyarország sikeresen védekezett a koronavírus-járvány első szakaszában. Azért, mert erős és cselekvőképes kormányunk van, stabil parlamenti háttérrel, a Fidesz-KDNP kétharmados többségével.

Időben meghozott és hatékony döntések születtek, amelyeket a magyarok – rendkívül fegyelmezetten, egymást is segítve – be is tartottak, mozgósítottuk az egészségügy emberi, szakmai és anyagi tartalékait, az orvosok, ápolók, mentők erőn felül teljesítettek.

A rendőrök és honvédek pedig biztosították a közellátáshoz szükséges közrendet, közbiztonságot, az ország békéjét – közölte.

A sikeres védekezés kulcsa a miniszterelnök által irányított, példaértékű nemzeti összefogás volt. Ezt támadta hazug módon, aljas és sunyi politikai szándékok alapján a baloldal. Bár a vírus nem válogat, Gyurcsány és szekértolói képtelenek kibújni a bőrükből, a DK-tól az MSZP-n és Karácsony Gergely pártján át a Jobbikig ismét bizonyítékát adták annak, hogy a magyarok még ilyen példátlanul kritikus időkben, a pandémiás veszélyhelyzetben sem számíthatnak rájuk – mondta Németh Szilárd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában