Ország-világ

2021.05.21. 11:10

Operatív Törzs: már mától feloldják a kórházi látogatási tilalmat

A javuló járványhelyzettel kapcsolatos intézkedésekről számoltak be a szakemberek.

Forrás: Operatív Törzs/Facebook

Az ötmilliomodik beoltott után megszűnik a maszkviselés és a kijárási tilalom – mondta Gál Kristóf. Mindnyájunk közös eredménye, hogy idáig eljutottunk – tette hozzá az ORFK szóvivője. A fennmaradó korlátozásokat mindenki tartsa be. 450 ember nem viselt maszkot csütörtökön és 68-an szegték meg a kijárási tilalmat.

Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője elmondta, hogy a járványügyi adatok folyamatosan javulnak. Már csaknem 4,9 millió ember megkapta az oltást.

Ahhoz, hogy elérjük az 5 millió oltást, ahhoz az kell, hogy aki regisztrált, foglaljon időpontot. Az intézkedések enyhülésével nem lehet a figyelmet csökkenteni – mondta az osztályvezető.

Mától lehet a kórházakban látogatni beteget.

Galgóczi Ágnes szólt arról is, hogy a pünkösdi hétvégén mindenki tartsa be a járványügyi szabályokat, tartsuk a távolságot és ne felejtsük el a kézfertőtlenítést.

Borítókép: A kormany.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős Operatív Törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 22-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában