botrány

2020.09.01. 11:00

Kovács Zoltán: ez a cikk megérdemelné a „legalja” újságírói díjat

Az elmúlt tíz év során rengeteg hazug, rosszindulatú, politikailag motivált írást olvashattunk Magyarországról és a kormány munkájáról. Sokszor mondtuk már, hogy ennél nincs lejjebb. De a Helsingin Sanomat ma reggeli, rendkívül hosszúra nyúlt eszmefuttatása megérdemelné a „legalja” újságírói díjat (is) – olvasható az államtitkár Facebook-oldalán.

„Hogy miért? A finn napilap cikkében azt fejtegeti, hogy milyen közös személyiségjegyek jellemzik a diktátorokat, illetve miként magyarázható meg pszichológiai fogalmakkal, hogy hatalomra kerülve diktátor lesz-e egy politikai vezetőből, vagy nem.

És mit ad Isten, illusztrációként megjelenik Orbán Viktor miniszterelnök, akit egy kalap alá vesznek többek között Sztálinnal.

Egyszerűen bicskanyitogató az a stílus, amit a finn napilap (amely egyébként épp most darálja be a finn médiapiacot, szerezve ezzel majdnem monopólium helyzetet az országban) megenged magának” – írja Kovács Zoltán.

„Hadd emlékeztessek mindenkit arra, hogy a magyar miniszterelnök volt az, aki 1989-ben a szovjet csapatok kivonásának haladéktalan megkezdését hangoztatta Nagy Imre és mártírtársai újratemetésén.

Azzal, hogy Magyarországot és a magyar miniszterelnököt olyan diktátorhoz hasonlítják, aki több tíz millió ember haláláért és szenvedéséért felel, rendkívül visszataszító.

Ezzel nemcsak a miniszterelnököt, hanem a magyar embereket is sértik, akik több alkalommal 2/3-os többséget szavaztak Magyarország jelenlegi kormányának” – folytatja a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, majd hozzáteszi:

„Van valami furcsa abban, hogy pont annak az országnak a médiuma kiált diktatúrát (és innen már csak egy lépésre vagyunk ugye a legsötétebb harmincas évektől), ahol

  • nincs betiltva a horogkeresztes zászló használata nyilvános helyeken,
  • a megkérdezettek 54 százaléka szerint a munkahelykeresés és/vagy lakásbérlés során roma származása miatt diszkriminálták,
  • elterjedt az etnikai profilalkotás,
  • nincs alkotmánybíróság,
  • a bírákat az igazságügyi miniszter javaslatára nevezi ki a köztársasági elnök.
  • Sajnos a finn média ezen cikke egy újabb ékes példája az intellektuális terrorizmusnak, és teljes mértékben igaza volt Orwellnek, amikor azt írta: „A legjobban az taszít a balosokban, különösen az értelmiségiekben, hogy teljesen figyelmen kívül hagyják, miként történnek a dolgok valójában” – zárta sorait.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában