Klímakrízis

2018.10.04. 11:12

Körösi Csaba: ideje volt új éghajlatváltozási stratégiát alkotni

A klímaváltozás sokkal gyorsabban halad előre, mint tíz évvel ezelőtt, éppen ezért alapvető technológiai, anyaghasználati és energiahatékonysági fordulatra van szükség Körösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatóság Igazgatósága igazgatója szerint.

Körösi Csaba az Echo Tv Napi aktuális című műsorában arról beszélt, hogy ami korábban elképzelhetetlen volt – például hogy a szénégetéssel nyert energia költségesebb lesz a napelemek által termeltnél -, mára megvalósult.

A klímaváltozást nem lehet pártok közötti dimenzióban értelmezni, az ugyanis objektív, számokkal mérhető tényező. A különböző országok politikai erőinek ezért kell a kérdéssel kapcsolatban valamiféle nemzeti minimumban megegyeznie – mondta el az igazgató, aki hozzátette, jelenleg a magyar társadalomban kevés kérdés van, amelyben akkora konszenzus lenne, mint az éghajlatváltozás ügyében. Körösi Csaba emlékeztetett: a világ összes országa megegyezett korábban abban, hogy a felmelegedésnek 2 Celsius-fokon belül kell maradnia. A kezdeményezés a magyar törvények közé is beépült.

A műsorvezető kérdésére az igazgató elmondta, a klímaváltozás folyamatának megfordításához a kulcs a technológiai fejlesztés és a felkészültség.

A teljes beszélgetést itt tudja megtekinteni:

Borítóképünk kivágás a fenti videóból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában