tiltott

2018.12.11. 19:01

Korbácsolás járt online szerencsejáték miatt Indonéziában

A férfiakra az idén csaptak le egy internetkávézóban.

Hat férfit korbácsoltak meg nyilvánosan Indonézia szélsőségesen konzervatív muszlim tartományában, Acehben, mert interneten szerencsejátékot játszottak, amit az iszlám tilt – jelentették hírügynökségek helyi forrásokra hivatkozva kedden.

A helyi ügyészség az ítéletet újságíróknak azzal indokolta, hogy az iszlám a szerencsejáték minden formáját tiltja, és a tartomány törvényei szerint héttől tizenegyig terjedő korbácsütéssel szankcionálja.

Jogvédő szervezetek elítélték a büntetés kegyetlen módját, és felszólították Joko Widodo indonéz elnököt, hogy ne tűrje tovább ezt a helyzetet.

Az idén a tartomány vezetősége már bejelentette, hogy a továbbiakban a korbácsolást a börtön falain belül alkalmazzák, de néhány helyi közösségben továbbra is nyilvánosan élnek a büntetés e fajtájával.

Indonézia észak-szumátrai, csaknem ötmilliós tartománya, Aceh az egyetlen, ahol 2009 óta az iszlám törvénykezés, a saría van érvényben, és a vétségek nagy részét – így a szerencsejátékot, az alkoholfogyasztást vagy a házasságon kívüli nemi életet, továbbá a homoszexualitást is – nyilvános megkorbácsolással büntetik. A közerkölcs fölött a rendőrség őrködik, a jogrend által előírt kövezést azonban törölték a büntetések listájáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában