nyílt szembeszállás

2018.07.23. 11:11

Komoly kihívója akadt Soros Györgynek

Az amerikai elnök volt főtanácsadója egy új alapítványon keresztül támogatná a jobboldali, hazafias és bevándorlásellenes pártokat.

Steve Bannon, former strategic adviser to U.S. President Donald Trump and Lanny Davis, former special adviser in the White House and supporter of Hillary Clinton (unseen) attend a discussion meeting focussing on U.S. developments on May 22, 2018, in Prague. Bannon and Davis visit Prague on invitation of Czechoslovak Group industrial holding and CEVRO college.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Michal Cizek

Bannon bejelentette, hogy „The Movement” (A Mozgalom) név alatt egy alapítványt hoz létre, amely különböző mód segítené a 2019-es európai parlamenti választásokon induló, jobboldali, hazafias és bevándorlásellenes pártokat. Az amerikai republikánusok ikonja célként nevezte meg a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvánnyal való szembeszállást – írja cikkében az origo.hu.

Steve Bannon, Donald Trump amerikai elnök volt főtanácsadója és vezető stratégája, a Breitbart című bevándorlásellenes, konzervatív lap egykori ügyvezetője. Az egyesült államokbeli jobboldal fenegyereke az elmúlt hónapokban arra áldozta idejét, hogy szorosabb kapcsolatokat alakítson ki a hazafias és bevándorlásellenes pártok, valamint civil szervezetek között.

A márciusi olasz parlamenti választások során támogatásáról biztosította Matteo Salvini, jelenlegi római belügyminisztert és pártját, a Ligát. Ezt követően találkozott az Alternatíva Németországért (AfD) Bundestag-beli frakcióvezetőjével, Alice Weidellel, majd ellátogatott Lille városába, a francia Nemzeti Gyűlés (régebbi nevén Nemzeti Front) kongresszusára, ahol Marine Le Pen pártelnökkel folytatott megbeszélést.

Bannon Nigel Farage-al, az euroszkeptikus brit Függetlenségi Párt (UKIP) vezetőjével is jó viszonyt ápol.

Aztán májusban eljött Budapestre, itt az Európa Jövője elnevezésű konferencián tartott előadást, amely után találkozott a magyar kormányfővel.

Ahogy azt az Origo is megírta, az amerikai stratéga szerint a nyugati liberális elitnek az a problémája Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, hogy harcba száll a határok védelméért, meg akarja őrizni Európa keresztény kultúráját és ezek által világpolitikai szereplővé vált.

Steve Bannon a The Daily Beast című amerikai hírportálnak adott interjúban jelentette be, hogy „The Movement” (A Mozgalom) név alatt non-profit alapítványt hoz létre, amely kampányüzenetek jobb megfogalmazásával, elemzésekkel, közvélemény-kutatások rendezésével és más innovatív módon segítené a 2019. májusi európai parlamenti választásokon induló, jobboldali, hazafias és bevándorlásellenes pártokat.

Bannon célként fogalmazta meg a Soros György által alapított és finanszírozott Nyílt Társadalom Alapítványokkal (Open Society Foundations) való szembeszállást.

A bevándorláspári spekuláns 1984-től napjainkig nagyjából 32 milliárd dollárt költött különböző liberális és migránspárti ügyek támogatására. A gigantikus összegeket általában álcivil szervezeteken keresztül juttatta célba.

Trump elnök volt főtanácsadója azt ugyanakkor nem közölte, hogy honnan lesz pénze az új szervezetnek.

Véleménye alapján a patrióta és az illegális migrációt ellenző pártok meg kellene szerezzék a strasbourgi Európai Parlamentben a képviselő helyek egyharmadát.

A The Movement alapítvány székhelye valószínűleg Brüsszelben lesz.

Borítókép: Steve Bannon, Donald Trump amerikai elnök volt főtanácsadója és vezető stratégája

Forrás: AFP/Michal Cizek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában