vádemelés

2018.10.24. 12:32

Kiskorúak fosztogattak kiskorúakat

Kiskorúakat felfegyverkezve kirabló két fiú ellen emelt vádat a Budapesti I. és XII. kerületi ügyészség, a támadásoknak nyolc sértettje van – közölte a fővárosi főügyész szerdán.

Ibolya Tibor a közleményben azt írta, hogy 2017 őszén az akkor 13 és 14 éves elkövető két alkalommal 13-15 év körüli kiskorúakat támadott meg Budapesten – egy esetben négy ismeretlen fiatal férfival közösen -, a IX. kerületi régi vásárcsarnok épületénél. Az áldozatokat viperával, gázspray-vel és késsel fenyegették, hogy megszerezzék pénzüket és telefonjaikat.

Aki ellenkezett, azt bántalmazták is. Egy esetben ököllel ütötték áldozatukat, majd miután a földre esett, rugdosni kezdték. Egy másik esetben a 13 éves elkövető kést szorított a sértett combjához – olvasható a közleményben. A fiatalabb vádlott a közös támadások előtti napokban is elkövetett egy hasonló rablást.

Az I. és XII. kerületi ügyészség a két fiút több rendbeli – részben csoportosan, felfegyverkezve elkövetett – rablás bűntettével, illetve kísérletével vádolja.

A 13 éves elkövető ellen az ügyészség javítóintézeti nevelés, az idősebb ellen fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában