szerencsétlenség

2020.02.06. 08:37

Két halálos áldozata is van a Milánónál történt vonatbalesetnek (videó)

Kisiklott egy expresszvonat Olaszországban, a Milánótól mintegy ötven kilométerre délre fekvő Lodi városánál csütörtökön korán reggel, ketten meghaltak, 27-en megsérültek – közölték hivatalosan.

Italian police and firefighters work on the site of a derailed train, outside the city of Lodi, near Milan, northern Italy, on February 6, 2020. - Two people were killed and about 30 injured on February 6, 2020 when a high-speed train derailed near Milan in northern Italy, Italian media said. The accident occurred near the town of Lodi, about 50 kilometres (30 miles) south of Milan. The two people killed were rail workers on the train, the media said. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Miguel Medina

A közkedvelt Freccia Rossa (Vörös Nyíl) expressz óránként 298 kilométeres sebességgel haladt éppen Milánóból Bolognába, salernói végállomással. A hajnali óra miatt a vonaton csak 27 utas volt.

A vonat motorkocsija és a második kocsi siklott ki, oldalra fordultak, majd a motorkocsiról leszakadt a szerelvény többi része. A motorkocsi ezután nekiütközött egy másik vágányon álló tehervagonnak, majd egy vasúti épületnek

- közölte Girolamo Fabiano, a vasúti rendőrség egyik tisztségviselője az állami rádiónak nyilatkozva. Előtte éjszaka valamilyen munkavégzés folyt a pályának ezen a szakaszán – mondta, de pontosabbat nem közölt erről. Hozzátette, hogy a baleset oka egyelőre nem ismert.

A balesetben a két mozdonyvezető vesztette életét.

Több forrás szerint is a sérültek közül senkinek nem életveszélyes az állapota. Egy vonattakarító és egy utas viszont súlyosan sérült meg.

A baleset miatt a vasúti közlekedést felfüggesztették a Milánó és Bologna közötti nagysebességű vonalon, amely a legforgalmasabb az országban. Az ezen közlekedő járatokat lassabban járható vonalakra terelték át, amivel akár egyórás késés is várható egy-egy vonat esetében.

Borítókép: a kisiklott vonat Lodi városánál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában