Interjút adott

2020.06.05. 17:03

Kipakolt Sneider Tamás: teljes anarchia van a Jobbikban

Kitálalt a Jobbik pártügyeiről Sneider Tamás, valamint Varga-Damm Andrea. Egy lapinterjúban arról beszéltek, nagyon erőteljes szakmai leépítés zajlott a Jobbikban az utóbbi időben.

A Magyar Nemzet által szemlézett beszélgetésből kiderült, papíron még mindig Sneider a pártelnök. – Még mindig én vagyok papíron a Jobbik elnökeként bejegyezve – csak május 12-én lejárt a mandátumom, így az én mandátumom már nem, Péteré pedig még nem hatályos. Itt már nincs szakmaiság – mondta az azonnali.hu portálnak az interjúalany.

Sneider Tamás azt is elmondta, hogy a tagságokat illetően egyértelműen gyors a leépülés. – Mikor Bencsik János és Bana Tibor kiléptek, megyéket vesztett a Jobbik szervezete. Ugyan papíron tizenegyezer tagja is van a Jobbiknak, de én a januári tisztújításon háromezer aktív Jobbik-taggal tudtam számolni, ez a szám pedig – mielőtt a velünk kapcsolatos mostani események elkezdődtek volna – már ezer főre csökkent le.

A korábbi pártelnök közölte, jelenleg egy szűk kör vezeti a Jobbikot. – Egy-két alelnök, a többiek pedig külső személyek. Közülük a Jobbik kommunikációs igazgatóját, Béres Ferenc Attilát ki lehet emelni, illetve Jakab Péter egyik munkatársát is. És persze ott van Gyöngyösi Márton is, aki nagyon csendes ember, de azért…

–- Az első időkben együtt mentettük meg a Jobbikot, de aztán jött az európai uniós választás, aminek ő volt a kampányarca, és hát nem sikerült jól. Míg én vállaltam a felelősséget érte, ő ezt már nem tette meg – jelentette ki Gyöngyösivel kapcsolatban.

Sneider Tamás kifejtette, elindulna a hatvani körzetben 2022-ben (a Jobbik korábban leszögezte, hogy a kilépők nem lehetnek közös ellenzéki jelöltek). – Én az enyéimmel találkoztam, és mindegyikük azt kérte, hogy induljak a választókerületben 2022-ben. Az is látható, hogy nincsen más, aki ott esélyes lenne megszorítani és legyőzni a Fideszt.

Mirkóczki Ádám kilépésével kapcsolatban közölte: csak azt mondom, hogy ha valaki egy pártot kedvel, abból nyilvánvalóan nem lép ki. Akkor sem lép ki, ha a párttagsága plusztámogatottságot hoz. Teljesen nyilvánvaló, hogy mára egy nagyváros polgármestere számára a Jobbik ballaszttá, nehezékké vált.

A Jobbik alkupozíciójáról is elmondta a véleményét a korábbi pártelnök. – Nem a magunk, hanem más ellenzéki politikusok véleményét tudom elmondani, ugyanis elképesztően sokan kerestek a napokban. Ők mondják, hogy erre a Jobbikra nincs szükség, mert nem kell egy hetedik baloldali párt. Hogy az ellenzéki pártok mit és hogyan tárgyalnak majd ezzel a Jobbikkal, nagy kérdés. Az biztos, hogy a Jobbik jelenleg nincsen jó tárgyalópozícióban.

A beszélgetésből az is kiderült, Sneider Tamás sok pénzt adott a Jobbiknak, Jakab Péter viszont nem. – Éjjel-nappal dolgoznunk kellett, volt, hogy a fizetésünket kellett odaadni azért, hogy ne induljon el a párt ellen a felszámolási eljárás. Halkan jegyzem meg: leginkább azok nem támogatták egy fillérrel sem a pártot akkor, akik most hatalmi pozíciókban vannak – mondta. (Sneider igazat mond, lásd a Jobbik 2019-es pénzügyi beszámolóját, Jakab nincs ott a legnagyobb, félmillió forint feletti adakozók között, Bana, Bencsik, Farkas Gergely, Sneider igen.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában