Ország-világ

2021.02.28. 16:13

Kilép a Fidesz a néppárti frakcióból, ha elfogadják a tervezett alapszabály-módosítást

A Néppárt lakosságarányosan legerősebb pártjaként nem nézzük tétlenül, ahogy a jobbközép tönkreteszi önmagát – írta Novák Katalin.

Elfogadhatatlan, hogy mialatt egész Európa élet-halál harcot vív a koronavírus ellen, amikor naponta ezrek halnak meg a kontinensen, a brüsszeli buborékban az Európai Néppárt képviselőcsoportja azon dolgozik, hogyan tudná a Fideszt kizárni soraiból – írja Novák Katalin " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán. A családokért felelős miniszter kifejti,

mivel a jelenleg hatályos szabályok mellett nem tudták keresztülvinni hazánk kizárását, most a szabályokat akarják megváltoztatni – visszamenőleges hatállyal.

Novák Katalin bejegyzésében megjegyzi: érdekes, hogy magukon nem kérik számon a jogelveket, a visszamenőleges hatály tilalmát.

Mindez számunkra elfogadhatatlan, ezért ma Orbán Viktor miniszterelnök úr levelet írt Manfred Webernek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének, amelyben jelezte, hogy a tervezett alapszabály-módosítás elfogadása esetén a Fidesz kilép a néppárti frakcióból.

A miniszter írása végén úgy fogalmaz, „a Néppárt lakosságarányosan legerősebb pártjaként nem nézzük tétlenül, ahogy a jobbközép tönkreteszi önmagát”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában