Ország-világ

2020.11.14. 20:59

Két embert halálra késelt, egyet életveszélyesen megsebesített egy férfi Franciaországban

A támadót, akinek egyelőre ismeretlen az indítéka, a lakásán elfogta a rendőrség.

Megtámadott egy nyolcvanévesnél idősebb házaspárt egy ismeretlen fiatalember egy francia kisvárosban. A 83 éves férfit halálra szúrta, 81 éves feleségét életveszélyesen megsebesítette. Nem tudni, miért gyilkolt. Miután elmenekült, az utcán a Ouest-France információi szerint halálra szúrt, a BFM Tv szerint agyonvert egy férfit. A gyilkost később a saját lakásán elfogták. A mindennapi őrületek a hétköznapok részévé váltak Franciaországban: a városi ügyész külön közleményt adott ki, hogy nem fejezte le áldozatait a gyilkos – írja az Origo.

Az első hirt kiadó Ouest-France az elején még arról írt, hogy a házaspárt gyilkolta meg a fiatalember a nyugat-franciországi Cholet városában. Ezt követően még egy járókelőre rátámadt, akit életveszélyes állapotban vittek kórházba.

Később a Le Figaro pontosított: az idős házaspárból a férjet valóban halálra szúrta, de felesége életben van, a 81 éves asszonyt életveszélyesen sérülésekkel vitték kórházban. Viszont az ötven körüli járókelőt meggyilkolta.

A támadás körülményei alapján feltételezni lehet, hogy terrortámadás történt, de a közeli nagyobb város, Angers ügyésze, Eric Bouillard szerint korai ezt kijelenteni. Az LCI hírtelevízió szerint köztörvényes bűnöző a gyilkos.

Eric Bouillard ügyész közleményben – ezt az igét kell használnunk – nyugtatgatta a közvéleményt: az első internetes hírekkel szemben a gyilkos nem vágta le áldozatai fejét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában