Járvány

2020.12.11. 18:26

Kásler Miklós szűk körű ajándékozást kér karácsonykor

Az egészség, a család, a barátok és ismerősök életének védelme még a szeretet ünnepének közös megélésénél is előre valóbb – mondta a miniszer.

Adventi koszorúinkon a napokban két gyertya lángja ad világosságot. Keresztény hitünk szerint a második gyertyaláng a remény szimbóluma. A remény ebben a világjárvánnyal terhelt adventi időszakban kettős jelentéssel rendelkezik. Egyfelől bizakodásunkat jelképezi, hogy a kórságot mielőbb magunk mögött tudhatjuk, másrészről viszont a karácsony hagyományaink szerinti megélésébe vetett hitünket mutatja – írja közösségi oldalán Kásler Miklós.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának első embere arról írt közösségi oldalán, hogy az idei ünnep más lesz, mint az eddig megszokottak. „Bár a járványhelyzet óvatos bizakodásra okot adó jeleket mutat, de az egészségünk, valamint szeretteink, barátaink, ismerőseink életének védelme még a szeretet ünnepének közös megélésénél is előre valóbb. Arra kérem mindnyájukat, hogy idén karácsonykor szűk körben ajándékozzák meg egymást a szeretet és a törődés napjaival” – írja a miniszter.

„Apaként és nagyapaként személyesen is megtapasztalom, amit a saját érdekünkben történő távolságtartás következményei okoznak. Orvos-miniszterként azonban tudom, hogy most a nagy összejövetelek elmaradása jelenti a szeretet és a törődés valódi kifejeződését, hiszen mindezt a hozzátartozóink védelmében, a szeretteinkért tesszük” – tette hozzá Kásler Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában