Ország-világ

2021.02.16. 10:29

Kásler Miklós: a vakcinák kritikái nem szakmai alapúak, inkább politikai, gazdasági érdekeket szolgálnak ki

A Magyarországra érkező oltóanyagokat szakemberek megvizsgálták, így a megbízhatóságukat érintő kritikák legkevésbé orvosszakmai alapokon nyugszanak.

550 ezer kínai oltóanyag érkezik ma hazánkba, ami 275 ezer honfitársunk számára nyújthat rövidesen védettséget közölte Facebook-oldalán Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Hozzátette: a Nemzeti Népegészségügyi Központ által valamennyi gyártási tétel esetében elvégzett, úgynevezett felszabadító vizsgálatot követően immár nagy mennyiségben áll majd rendelkezésre hagyományos, bevált technológiával készült vakcina is.

A miniszter kifejtette:

a most érkező kínai mellett a héten várható további Pfizer és orosz szállítmányoknak köszönhetően Magyarországon összesen több mint félmillió honfitársunk átoltottságát biztosító kapacitás áll majd rendelkezésre.

A Sinopharm-vakcina tekintetében érdemes megjegyezni, hogy világviszonylatban már tízmilliók, de a szomszédos Szerbiában is már százezrek kapták meg ezt az oltást, köztük szép számmal vajdasági magyarok – hívta fel a figyelmet Kásler Miklós.

„Szeretnék emlékeztetni mindenkit, hogy a legkiválóbb magyar tudósok és szakemberek keresték fel korábban az orosz és a kínai vakcina gyártóhelyeit, illetve tekintették meg a gyártási folyamatot. Ennek fényében elmondható, hogy a különböző oltóanyagok kritikái legkevésbé orvosszakmai alapokon nyugszanak, sokkal inkább politikai, gazdasági érdekeket szolgálnak ki” – tette világossá a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában