Változatlan bevándorláspolitika

2021.12.03. 16:27

Karl Nehammer lesz az új osztrák kancellár

A menekültügy, a migráció és a biztonság terén pedig marad a jelenlegi irányvonal.

Karl Nehammer eddigi belügyminisztert választotta elnökévé pénteken az Ausztriában kormányzó Osztrák Néppárt (ÖVP), és ő lesz az ország következő kancellárja is – jelentették hírügynökségek.

A 49 éves Nehammer, aki korábban katona volt, a távozó pártelnök, Sebastian Kurz korábbi kancellár bevándorláspolitikájának támogatója volt.

Kurz csütörtökön közölte, hogy visszavonul a politikától, majd nem sokkal később utóda a kancellári poszton, Alexander Schallenberg is bejelentette lemondását.

Nehammer pénteken sajtótájékoztatóján közölte, hogy Magnus Brunnert választotta a következő pénzügyminiszternek. Egyúttal megtiszteltetésnek nevezte, hogy az ÖVP vezetése egyhangúlag őt támogatta. Tudatta azt is, hogy a felelősség, a szolidaritás és a szabadság alapértékeit tartja majd szem előtt, a menekültügy, a migráció és a biztonság terén pedig marad a jelenlegi irányvonal.

Brunner, aki eddig a környezetvédelmi minisztériumban dolgozott, Gernot Blümel utódja lesz, aki csütörtökön azután mondott le, hogy Kurz távozott pártelnöki tisztségéből.

A leköszönő kancellár, Schallenberg pedig visszatér régi munkakörébe, a külügyminiszteri posztra – tette hozzá Nehammer.

Címkék#Ausztria

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában