dráma

2019.12.22. 22:52

Kalózok csaptak le a gaboni főváros kikötőjében

A martalócok négy hajót támadtak meg.

Kalózok csaptak le a gaboni főváros, Libreville kikötőjében vasárnap, egy hajóskapitányt meggyilkoltak, négy kínai matrózt pedig elraboltak – közölte az afrikai ország kormányának egyik szóvivője.

A meggyilkolt kapitány gaboni állampolgár volt. A martalócok négy hajót támadtak meg.

A gaboni erők biztosították a térséget, és az Interpollal, illetve regionális szervezetekkel együtt az elkövetők nyomába eredtek.

A nyugat-afrikai térségben találhatók a világ legveszélyesebb tengeri útjai. A Guineai-öbölben a közelmúltban megsokszorozódtak a kalóztámadások. November 4-én két Fülöp-szigeteki, egy görög és egy georgiai matrózt raboltak el Togo gazdasági fővárosa, Lomé közelében egy tartályhajóról.

Két nappal később kilenc Fülöp-szigeteki tengerészt ejtettek foglyul egy norvég teherhajón Benin gazdasági fővárosa, Cotonou kikötőjében.

A tengeri rablók a hajók rakományából és a túszokért kapott váltságdíjból szerzik bevételeiket. Tevékenységük dollármilliárdos károkat okoz a világgazdaságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában