Nyomás alatt

2019.05.27. 01:08

Jobbik-listavezető: szerdán dől el, ki lesz a párt EP-képviselője

A Jobbik a határzár mellé határőrséget ígér.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A pártelnökség szerdán dönti el, ki lesz a Jobbik európai parlamenti (EP-) képviselője – közölte az MTI érdeklődésére vasárnap éjjel, a választási végeredmény nyilvánosságra hozatala után tartott sajtótájékoztatón Gyöngyösi Márton, a Jobbik európai parlamenti (EP-) listavezetője, elnökhelyettese.

A Jobbiknak soha nem látott nyomás alatt kellett egy sorsdöntő kampányt lefolytatnia – jelentette ki, olyan nyomásról beszélve, amelyet szerinte egyetlen másik politikai közösség sem élt volna túl.

Van egy kész programunk, és alternatívát kínálunk Orbán Viktor programjával szemben – fogalmazott Gyöngyösi Márton, a migráció elleni valódi védelmet, ennek érdekében a határzár mellé határőrséget ígérve.

Hangsúlyozta, hogy konszenzusos alapon az egész Európai Uniónak védelmet nyújtó megoldást kell találni.

Az utóbbi években Magyarországra „eresztett” migránsok átvilágítását, szükség esetén kitoloncolásukat ígérte, a magyarok elvándorlásának megállítására pedig az azonos munkáért hasonló bért kínáló bérunió megteremtését nevezte szükségesnek.

Utóbbihoz új kohéziós politikát szorgalmazott, arra az esetre pedig, ha a magyar vádhatóság nem üldözi a korrupciót, az európai ügyészséghez való csatlakozás melletti kiállást.

Szövetségeseket fogunk keresni, konszenzusra fogunk törekedni, hogy a magyar nemzeti érdekek révbe jussanak és európai megoldások szülessenek – fogalmazott.

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője arról beszélt: történetének legnehezebb évén van túl a párt, amely ellen a karaktergyilkosság, a propagandahazugság, a bomlasztási kísérletek, a számvevőszéki büntetés és a plakátolási lehetőség elvételének eszközét is bevetette a Fidesz.

Az már önmagában győzelem, hogy a Jobbik itt van, él és küzd Magyarországért

- jelentette ki, hozzátéve, a párt a szükséges korrekciókat végrehajtva, megújulva megy neki az őszi önkormányzati választásnak, a rezsim elleni küzdelem következő menetének.

Borítókép: Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-listavezetője sajtótájékoztatót tart az Országgyűlés Irodaházában az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. Balra Jakab Péter, a párt európai parlamenti képviselőjelöltje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában