Illegális bevándorlás

2020.12.18. 23:18

Jelentősen megnőtt az embercsempészés és a tiltott határátlépés is

Az embercsempészés és a tiltott határátlépések száma is jelentősen megnőtt az idén – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában. Bakondi György arra számít: 2021-ben a migráció és a politikai nyomásgyakorlás is folytatódni fog.

Bakondi György pénteken Kelebián beszélt arról, hogy az elmúlt három évhez képest lényegesen több, mintegy 42 ezer határsértőt és 460 embercsempészt fogtak el az idén.

A főtanácsadó az M1-en kiemelte: a tiltott határátlépési kísérletek száma idén több volt, mint az előző három évben összesen.

Azt is elmondta: az embercsempészek között elenyésző a magyarok aránya. Jellemzően a balkáni országok állampolgárai, vannak köztük továbbá olyanok, akik valamely nyugat-európai országban már valamilyen státuszt megkaptak, és saját honfitársaik Európába jutását segítik.

Bakondi György arra is kitért, hogy idén az illegális migrációra nem csak a növekvő számok, hanem a módszerek miatt is oda kellett figyelni. Példaként említette egyebek mellett a létra alkalmazását, az alagútásást, továbbá a migránsok agresszív fellépését és szervezettségét.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt is elmondta: arra számít, hogy 2021-ben a migráció és a politikai nyomásgyakorlás is folytatódni fog. „A viták, a politikai feszültségek és az Európai Unió egységét fenyegető szembenállások előreláthatóan, a migráció kapcsán folytatódni fognak 2021-ben is” fogalmazott Bakondi György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában