Ostrom alatt áll Európa

2020.05.27. 21:39

Jelentősen megnőtt a magyar határon bejutni próbálkozó migránsok száma

A török migrációs politikában nincs változás, így a járványveszély lecsengését követően folytatódik a török határok megnyitásával a nyomásgyakorlás az Európai Unióra – mondta Bakondi György.

Az elmúlt napokban jelentősen megnőtt a magyar határon bejutni próbálkozó migránsok száma – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán szerda este.

Bakondi György emlékeztetett: a járványveszély miatt bevezetett korlátozó intézkedések előtt a török-görög határon komoly konfliktushelyzet alakult ki, sok ezer migráns részvételével.

A török migrációs politikában nincs változás, így a járványveszély lecsengését követően folytatódik a török határok megnyitásával a nyomásgyakorlás az Európai Unióra – tette hozzá.

A belbiztonsági főtanácsadó ismertetése szerint a balkáni útvonalon mintegy 130 ezer migráns tartózkodik, ők korábban, a járványveszély miatt lezárt határok következtében „akadtak fenn” a térség országaiban. A török-görög zöldhatáron a járvány miatti intézkedések ugyan korlátozták az érkezőket, de a görög szigetekre folyamatosan érkeztek migránsok.

Bakondi György közölte: az intézkedések feloldása miatt egyre több migráns tesz kísérletet arra, hogy bejusson az unióba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában