Tisztázatlan indíték

2019.01.30. 18:18

Járókelőkre lőtt egy fegyveres a franciaországi Bastiában

Az incidens szerda délután Korzika szigetén, Bastia városának egyik déli kerületében történt. A támadásban egy ember meghalt, további hatan megsebesültek, egyikük sérülése súlyos – jelentették francia hírportálok.

Az első hírek öt, illetve hét sérültről szóltak. Rendőrségi források később megerősítették, hogy heten sérültek meg a támadásban, közülük egy ember a kórházba szállítás közben életét vesztette, egy másik sérültet pedig jelenleg műtenek.

A Corsematin regionális lap portálja szerint a férfi késsel is megtámadta a járókelőket. A sérültek között van egy rendőr is.

Az orgánum a lövöldözés helyszínéről és az intézkedő rendőrségi és mentőegységekről az alábbi videót tette közzé a legnagyobb videómegosztó portálon:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=55&v=jUkQq9SO9IQ

A gyanúsított elbarikádozta magát abban az épületben, amelyikben lakik. A helyszínen rendőrségi akció van folyamatban, az épületet nagy erőkkel vették körbe a rendőrség és a csendőrség erői, és megpróbálnak kapcsolatba lépni a férfival.

A rendőrség feltételezése szerint nem terrorcselekmény történt, de a támadó indítékai egyelőre nem tisztázottak.

A BFM hírtelevízió úgy tudja, hogy a gyanúsított egy 70 éves helyi lakos, a férfi büntetett előéletű, köztörvényes bűncselekmények és emberölés miatt ítélték el korábban, rendszeres konfliktusban állt a szomszédaival.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában