Járvány

2020.04.17. 18:53

Itt vannak a hétvégi fővárosi korlátozások

Ismét lezárják a Margitszigetet, az Óbudai-szigetet és a Római-partot a hétvégére a koronavírus-járvány miatt, de a Városligetre ezúttal sem rendeltek el korlátozást. A Buda környéki települések összehangolt védelmi intézkedésekről döntöttek.

A Margitsziget szombaton és vasárnap reggel 9 és este 8 óra között lesz „zárva”.

A III. kerületben

döntés született az Óbudai-sziget, a Római-part és a Kossuth Lajos-üdülőpart hétvégi lezárásáról.

Ezek a területek napközben gyalogosan sem látogathatók majd,

egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős gyalogos közlekedés és háziállat közterületi sétáltatása céljából sem lehet belépni.

Zugló önkormányzata

nem tervezi a Városliget lezárását, de szigorúan ellenőrzi a korlátozások betartását.

Továbbra is el akarják kerülni a korlátozások szigorítását, ezért nyomatékosan kérnek mindenkit, hogy az előttünk álló hétvégén se tartózkodjon a Városligetben és más parkokban. Bár a Ligetet nem zárják le, a XIV. kerületi rendőrök, az önkormányzati rendészet munkatársai és az önkéntes polgárőrök ezen a hétvégén is nagy létszámban lesznek jelen a környéken és gondoskodnak a kijárási korlátozások betartásáról.

A XIII. kerületben továbbra sem látogatható a Népsziget és a Marina-part – írta honlapján az önkormányzat. Emellett a Bulcsú park és a Ruttkai Éva park lezárását május 3-ig meghosszabbították.

A IV. kerület közterületeit a hétvégén csak áthaladásra, háziállat sétáltatására és egyéni sportolásra lehet használni. Ezt a rendőrség, az önkormányzati rendészet és a polgárőrség ellenőrzi majd. Továbbra is le lesz zárva a Népsziget a gyalogos, a kerékpáros és az autós forgalom elől a XIII. kerülettel közösen, 8 és 22 óra között. Az átjárás a kerületek között azonban megengedett lesz, azaz át lehet jutni Óbudára a hídon keresztül.

Józsefvárosban pénteken éjféltől vasárnap éjfélig lezárják a Teleki téri, a Mátyás téri, a Kálvária téri és a Golgota téri közparkot és a FiDo Parkot. A VIII. kerület közterületeit csak áthaladásra, illetve egyéni sportolásra lehet használni vasárnap éjfélig. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorával egyeztetve úgy döntöttek, hogy

nem lesz nyitva az Orczy Park sem a hétvégén.

A kutyafuttatók viszont most nyitva maradnak.

A Normafán továbbra is le vannak zárva a parkolók, valamint a kilátók és a vendéglátóegységek.

A Buda környéki települések – Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Páty, Remeteszőlős és Telki – polgármesterei a hétvégére összehangolt járványügyi védelmi intézkedéseket hoztak. A döntés szerint tilos az erdők látogatása Nagykovácsi, Remeteszőlős, Budakeszi, Páty és Telki belterületén. Zárva marad a Csergezán Pál-kilátó, a Hidegvölgyi pihenő és a Budakeszi Vadaspark. Budakeszin nem látogatható a mamutfenyők közvetlen környéke, a hidegvölgyi erdei pihenőhely és a Szilfa-tisztás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában