stabil a sérültek állapota

2019.07.12. 23:06

„Istenem, mit tettem” – mondta a horvátországi tragédiát okozó BMW-s

A szemtanúk beszámolója szerint a magyar család autójába belehajtó férfi sértetlenül, de sokkos állapotban szállt ki a kocsijából.

Ahogy korábban is írtuk, súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy magyar család három tagját, miután a horvát autópálya fizetőkapujánál nagy sebességgel beléjük rohant egy horvát rendszámú gépjármű. A 24sata című horvát lap most részletes cikket közölt az esetről.

A beszámoló szerint a magyar Skoda utasainak állapota stabil (ezt már a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium is megerősítette), a balesetet okozó 35 éves BMW-s pedig a hatalmas ütközést követően épségben, de sokkos állapotban, fejét fogva szállt ki az autójából, miközben döbbenten azt hajtogatta:

„Istenem, mit tettem?”

A lap szerint a tűzoltóknak az első hírektől eltérően nem 45, hanem 20 percbe telt kiszabadítani a háromtagú magyar család tagjait a kocsiból. Ekkor még mindnyájan eszméletlenek voltak, csak a fiú tért időnként magához, azt ismételgetve: „ez fáj, fáj”.

A portál idézi egy, a mentésben részt vevő 62 éves tűzoltót, aki, mint írják, úgy vette észre, hogy a kisfiú tud egy kicsit horvátul, és bár nem volt biztos benne, hogy érti, amit mond neki, de megpróbálta megnyugtatni.

„Minden rendben lesz, ne aggódj. Megmentünk téged, az anyukádat és az apukádat. Csak tarts ki”

- mondta neki. A tűzoltó szerint a fiú ezután kicsit megnyugodott.

Mindhárom sérült állapota stabil, az édesapa és fia intenzív osztályon van, az édesanya pedig egy másik kórházban. Őt a hírek szerint nem kellett műteni, bár súlyos mellkasi és fejsérüléseket szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában