Felvidéki összefogás

2020.02.11. 11:55

Ismét hiteles képviselete lehet a magyarságnak a szlovák törvényhozásban

Felzárkóztatná Dél-Szlovákiát és valós képviseletet adna a felvidéki magyaroknak a Magyar Közösségi Összefogás, ha bejut a szlovák parlamentbe. A három pártból álló szövetség programjáról Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának elnöke beszélt egy tévéinterjúban.

Tíz év után újra lehet képviselője a Magyar Közösség Pártjának (MKP) a szlovák parlamentben. Az MKP a Magyar Fórummal és az Összefogás Mozgalommal együtt indul a február 29-i választáson. A szövetség szerint sorsdöntő év következik a szlovákiai magyarok számára. Kevesebb mint három hét múlva ugyanis eldől, hogy marad-e a megosztottság a Felvidéken. A legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint a szövetség ugyan népszerűbb, mint a szlovák-magyar vegyes párt, a Most-Híd, de még így sem biztos, hogy sikerül elérni a bejutáshoz szükséges 5 százalékot – hangzott el a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában hétfőn.

„Emelkednek a mutatóink, ez az optimizmus mellett további munkára sarkall. A következő húsz nap döntő lesz. A mozgósítás a lényeg, hiszen gyakorlatilag 150 ezer szavazatra van szükség, és a Magyar Közösség Pártjának mindig megvolt 104-108 ezer stabil választója. Ez most is megvan”

- mondta Menyhárt József, az MKP elnöke, aki szerint azért sorsdöntő a mostani választás, mert most van lehetőség arra, hogy hiteles magyar képviselet kerüljön vissza a szlovák törvényhozásba.

A teljes interjút itt tudja megtekinteni:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában