Értékekkel fellobogózva

2018.09.04. 11:44

Iskolakezdésre „családbarát ország” zászlók kerültek a hidakra

A kormányzat és a főváros közös, egy hónapig tartó akciója a családok éve szeptemberi programjait kíséri.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt közölte, hét hídon csaknem ötszáz zászlót helyeztek ki hétfőn. Ezekkel azt akarják üzenni, hogy a kormány támogatja a családalapítást, a gyermekvállalást, a gyermeknevelést, és arra hívják fel a figyelmet, hogy „családban élni jó”.

Emlékeztetett arra, hogy idén, a családok évében minden eddiginél több támogatás jut a családoknak, és számos kormányzati, civil, önkormányzati és egyházi program is zajlik. Az államtitkár szerint ahogy a hidak is az átkelést segítik, úgy a kormányzati támogatások is a fiatalok átlépését kívánják könnyebbé tenni a családi életbe.

„Családbarát ország” és „Családok éve” feliratú zászlók a Margit hídon 2018. szeptember 4-én. A családok éve alkalmából hét budapesti hídon csaknem ötszáz zászlót helyeztek ki, amelyek azt üzenik, hogy a kormány támogatja a családalapítást, a gyermekvállalást, a gyermeknevelést.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Novák Katalin a „családbarát kormányzati hidak”, azaz támogatások között említette az adókedvezmények rendszerét, az ingyenes tankönyveket, az ingyenes, illetve kedvezményes iskolai étkeztetést, továbbá a nagycsaládosok jelzáloghitelének – újabb gyermekenként – egy-egy millió forinttal csökkentését. Hozzátette: a következő évre újabb akciókat tartogat a kormány.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a budapesti hidak felzászlózását a főváros részéről szimbolikus közösségvállalásnak nevezte a kormányzat családpolitikájával. Azt hangoztatta, a főváros a kormánnyal együtt mindent megtesz azért, hogy a csaknem félmillió fővárosi gyereknek jó legyen itt élnie, és a családoknak könnyebb legyen gyermeket vállalniuk, nevelniük. Olyan várost akarnak építeni, ahol a gyerekek is otthon vannak, és ami „nekik és róluk szól” – fogalmazott.

A főpolgármester-helyettes szerint a gyermekbarát és családbarát szemléletnek a város egészére ki kell terjednie minden tekintetben, így például az oktatás, a mobilitás, a várostervezés, a szociális szolgáltatások, a környezet, a szabadidő vagy a sport területén is.

A hét budapesti hídra kihelyezett zászlókon a Családok éve és a Családbarát ország felirat olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában