katasztrófa

2021.10.18. 12:21

Indiában többen meghaltak a heves esőzések keltette földcsuszamlásokban

Legalább 25 ember meghalt India délnyugati részén a heves esőzések keltette földcsuszamlásokban és áradásokban – közölték a hatóságok vasárnap.

Kerala államban a mentők még mindig túlélők után kutatnak a sáros törmelékben, miközben a hadsereg légi úton segélyszállítmányokat szállított a térségbe.

A tengerparti területen sok lakos teljesen el van vágva a külvilágtól a péntek este óta egyre hevesebbé váló esőzések miatt, amelyek megduzzasztották a folyókat és elárasztották az utakat.

Idukki körzetben eddig tizenegy, Kottajam körzetben pedig további 14 holttestet találtak, mindkét körzetet földcsuszamlások és áradások sújtották – közölték a tisztviselők.

Több ezer embert evakuáltak és legalább száz segélytábort állítottak fel – számoltak be a hatóságok.

A hadsereg, a haditengerészet és a légierő is részt vesz a mentőakcióban. A megkérdezett tisztviselők nem tudták megmondani, hány ember tűnt el.

A közösségi médián közzétett videofelvételeken az volt látható, hogy az ár buszokat és személygépkocsikat sodort el.

Az indiai meteorológiai szolgálat szerint az esőzések hétfőn várhatóan enyhülnek, de Észak-Indiában néhány államban, köztük a himalájai Uttarakhand és Himácsal Prades államokban nagyon heves esőzések várhatók az elkövetkező két-három napban.

Három éve, 2018-ban közel 500 ember halt meg Keralában, ahol az elmúlt közel egy évszázad legsúlyosabb áradásai voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában