Járvány

2021.03.09. 21:41

Horvátország kész Covid-betegeket fogadni Szlovákiából és Csehországból

A 10,7 millió lakosú Csehország az elmúlt néhány hétben a koronavírus-járvány által legsúlyosabban érintett országok közé tartozik.

Horvátország kész nagyjából tíz-tíz Covid-beteget fogadni Csehországból és Szlovákiából – közölte Twitter-oldalán Andrej Plenkovic horvát kormányfő kedden, miután telefonon beszélt Andrej Babis cseh és Igor Matovic szlovák kormányfővel.

„Tekintettel a szlovák és cseh egészségügyi rendszerre nehezedő nyomásra, szükség esetén felajánlottam Horvátország segítségét a betegek elhelyezésében” – közölte Plenkovic, hozzátéve, hogy Horvátország szolidáris az Európai Unió tagállamaival a koronavírus-járvány leküzdésében.

A 10,7 millió lakosú Csehország az elmúlt néhány hétben a koronavírus-járvány által legsúlyosabban érintett országok közé tartozik a világon. A túlterhelt kórházak már képtelenek biztosítani a betegek megfelelő ellátását. Az ország ezért az unió segélykérő rendszerén keresztül Németországhoz, Svájchoz és Lengyelországhoz fordult segítségért, hogy helyezzenek el néhány tucat koronavírusos beteget a kórházaikban.

Az egészségügyi rendszer túlterheltsége miatt Szlovákiából ezen a héten Lengyelországba és Németországba is szállítottak Covid-betegeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában