Videóüzenet

2021.02.04. 17:00

Hollik: a baloldal csődbe vinné az országot

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a baloldal válságkezelés helyett csak nagyobb bajt csinált, és ha kormányoznának, ugyanúgy csődbe vinnék az országot, ahogy korábban.

Hollik István KDNP-s képviselő felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 30-án.

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Hollik István az MTI-hez csütörtökön eljuttatott videóüzenetében kifejtette:

Orbán Viktor miniszterelnök gazdasági évadnyitóján „egyértelműsítette közös célunkat: azt szeretnénk, hogy Magyarország az európai gazdaság újraindításának győztese legyen”.

Ehhez az is kellett, hogy eddig jól védekezzenek – tette hozzá.

Hangsúlyozta:

megőrizték a munkahelyeket, a munkanélküliség pedig az Európai Unióban a harmadik legalacsonyabb szinten áll.

Hitelmoratóriumot vezettek be, ami 50 ezer kis- és közepes vállalkozásnak és több mint egymillió háztartásnak segített, és összességében háromezer milliárd forint maradt így a magyar családoknál és vállalkozásoknál.

Emlékeztetett: a leginkább érintett ágazatokban átvállalták a bérek felét és elengedték a szociális hozzájárulási adót, felére csökkentették az iparűzési adót. A beruházástámogatással 280 ezer munkahelyet mentettek meg és több tízezret hoztak létre – közölte.

Hollik István arról is beszélt, hogy a baloldal végig támadta a védekezést és elégedetlenkedett. Úgy fogalmazott:

azt hiszik, „elfelejtettük, hogy amikor ők kormányoztak, hogyan is kezelték a válságot”.

Azt mondta, a baloldal, kormányzása idején, megemelte az adókat, elvett egyhavi nyugdíjat és egyhavi bért a közalkalmazottaktól, megszüntette az otthonteremtési programokat, az államcsőd szélére lökte az országot, és a Nemzetközi Valutaalap „pórázát is a nyakunkba varrták”.

Úgy látja, a helyzet egyértelmű: a válságban a baloldal nem segített a vállalkozásokon, cserben hagyta a magyar embereket és válságkezelés címszó alatt „csak nagyobb bajt csinált az országban”.

A baloldalt akkor is Gyurcsány Ferenc vezette, ahogy most is, ezért ha most ők kormányoznának, ugyanúgy csődbe vinnék az országot, ahogy korábban tették

– vélekedett.

Borítókép: Hollik István KDNP-s képviselő felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 30-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában