Járvány

2021.03.03. 11:58

Hollandiában vélhetően pokolgépes támadás ért egy tesztközpontot

Robbanás történt egy észak-hollandiai település, Bovenkarspel koronavírus-tesztközpontjánál szerda reggel, a rendőrség szerint pokolgépes támadásról van szó – írta az NLTimes című holland hírportál.

Police officers speak with a pedestrian as they close off a street after an explosion occurred near a Covid-19 test centre, shattering windows but causing no apparent injuries, in Bovenkarspel, the Netherlands, on March 3, 2021. - A bomb squad was sent to determine whether any explosive material remained at the scene, public television network NOS reported. In January a Covid testing centre was set on fire in the Dutch village of Urk as protests broke out over the start of an overnight curfew in the Netherlands introduced as part of measures intended to rein in the virus. (Photo by Inter visual studio / ANP / AFP) / Netherlands OUT

Forrás: Inter visual studio / ANP / AFP

Fotó: AFP

A rendőrség közölte, hogy emberi sérülés nem történt, a központ öt ablaka megrongálódott. Az épület környékét lezárták, a pokolgép teljes hatástalanításának érdekében a hatóságok a védelmi minisztérium különleges részlegéhez fordultak segítségért. A holland NOS műsorszolgáltató szerint a detonátort egy fémcsőbe helyezték, amely a tesztközpont kapuja előtt robbant fel.

A rendőrség szóvivője elmondta, hogy reményeik szerint néhány órán belül tisztázzák az eset részleteit. Hangsúlyozta:

minden jel arra mutat, hogy célzott támadás történt.

Karácsony előtt vandálok gyújtottak fel a hollandiai Urk kistelepülésen egy szabadtéri tesztközpontot, továbbá Amszterdamban és a limburgi Urmondban is megrongálták több tesztelőhely ablakait.

Borítókép: Inter visual studio / ANP / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában