Zuhanás

2018.07.11. 06:00

Helikopter-szerencsétlenség történt Elefántcsontparton

A francia katonai jármű balesetében egy személy életét vesztette, egy pedig súlyosan megsérült.

A Gazelle típusú, többcélú könnyű szállító helikopter helyi idő szerint késő délután zuhant le Abidjantól nem messze egy falu közelében.

A szerencsétlenség oka egyelőre nem ismert.

Az ötmilliós Abidjan Elefántcsontpart legnagyobb városa és üzleti-pénzügyi központja, amelynek nemzetközi repülőtere forgalmas légikikötő. A francia hadsereg is igénybe veszi, mert logisztikai bázist működtet az országban az iszlamista fegyveresek elleni harchoz az afrikai Száhel-övezetben. A támaszponton 950 fős francia katonai kontingens állomásozik, jelentős részük a szélsőséges csoportosulások ellen irányuló Barkhane fedőnevű műveletben vesz részt.

Korábban, október 14-én is történt már egy hasonló baleset: akkor a francia hadsereg által bérelt teherszállító repülőgép zuhant a tengerbe Elefántcsontpartnál, röviddel azután, hogy felszállt az abidjani nemzetközi repülőtérről; a balesetben négy moldovai állampolgár meghalt. Két további moldovai és négy francia állampolgár sérüléseket szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában