Szent László-emlékév

2017.09.28. 12:08

Hátrányos helyzetű diákokért szerveznek árverést

Jótékonysági árverést hirdet óvodások és iskolások alkotásaiból a Szent László-emlékév tiszteletére a Katolikus Pedagógiai Intézet. A befolyt összeget a katolikus köznevelésben tanuló, szociálisan rászoruló diákok támogatására fordítják.

A Katolikus Pedagógiai Intézet a Szent László-év kapcsán három pályázatot is meghirdetett, amelynek díjnyertes alkotásait – rajzokat, fotókat és tárgyakat – árverésre bocsátják.

Célunk az volt, hogy a diákok megismerjék Szent László király életét, szellemiségét, erényeit és hogy észrevegyék és meg is örökítsék ezek 21. századi jelenlétét

- mondta Barcsák Marianna, a Szent László-év programfelelőse.

Hozzátette, a pályázatban az a pedagógiai hatás is fontos volt, hogy rávilágítsanak: alkotásával egy gyerek is tud tenni halmozottan hátrányos helyzetű társaiért. A rajzok, tárgyak és fotók megvásárlásából származó összeget a Szent Gellért Ösztöndíjra fordítják, amelyet hátrányos helyzetű, ugyanakkor a tanulásban, közösségi munkában, sportban vagy egyéb tevékenységben kiemelkedő tanulók kapnak.

Az erről szóló referenciát az osztályfőnök, illetve az iskola gyermekvédelmi felelőse adja. Az ösztöndíjat elnyerők eddig négy hónapig havi tízezer forint támogatást kaptak, ennek keretösszegét szeretné bővíteni az ösztöndíjat működtető Pro Paedagogia Christiana, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapítványa.

Licitálni október elsejéig, kizárólag online felületen, a www.katped.hu/arveres oldalon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában