Ország-világ

2021.01.20. 16:20

Hatalmas robbanás rázta meg Madridot, hárman meghaltak

Háromra emelkedett a Madrid belvárosában történt házrobbanás halálos áldozatainak száma – ismertette a legfrissebb információkat José Luis Martínez Almeida polgármester a helyszínen nyilatkozva újságíróknak szerdán.

Füst száll fel egy utcában, miután egy robbanás következtében összedőlt egy épület Madrid belvárosában 2020. január 20-án.

Forrás: MTI/EPA/EFE

Fotó: Jake Threadgould

Mint mondta, az elhunytak között van egy 85 éves asszony és egy fiatalabb férfi, akinek azonosítása folyamatban van. A harmadik áldozat holttestét egyelőre nem tudták kihozni az épület romjai közül.

A városvezető megerősítette azt a sajtóértesülést miszerint a robbanást megelőzően az épület kazánjának javítását végezték.

A robbanás a belváros La Latina negyedében következett be, a polgármester tájékoztatása szerint vélhetően gázszivárgás okozta.

A madridi érsekség tulajdonában lévő hat emeletes épület teteje, homlokzata és több oldalfala teljes egészében leomlott.

Az ingatlanban irodák, tárgyalótermek és három lakás található. A szomszédban iskola és idősotthon is van, mindkét épületből evakuálták a bent lévőket, akik közül senki sem sérült meg.

Acaba de haber una explosión terrible en la Calle Toledo. pic.twitter.com/CggzntAmtQ

A rendőrség lezárta a környéket, a környékbeli házakban élők nem hagyhatják el lakásukat. A tűzoltók kutatnak az épületben rekedt sérültek után, egy eltűnt személyről tudni.

A mentőszolgálat tábori kórházat állított fel a közelben, ahol tíz sebesültet láttak el. Többeket kórházba szállítottak, egy személyt súlyos állapotban.

Borítókép: füst száll fel egy utcában, miután egy robbanás következtében összedőlt egy épület Madrid belvárosában 2020. január 20-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában