Illegális bevándorlás

2017.09.24. 07:47

Három magyar és két szerb embercsempészt fogtak Baranyában

Tizennyolc afgánt és bangladesit akartak nyugatra csempészni szerb és magyar embercsempészek, de Pécs határában a baranyai rendőr-főkapitányság rendőrei elfogták őket – közölték a police.hu honlapon vasárnap hajnalban.

A közlemény szerint a rendőrök szombaton késő este két személygépkocsit, illetve annak utasait ellenőrizték a megyeszékhelynél, és megállapították, hogy Cs. Attila 48 éves salgótarjáni, valamint L. István 46 éves és H. László 53 éves budapesti lakosok tizenegy, magukat pakisztáni állampolgárnak valló személyt akartak jogellenesen külföldre juttatni.

A két szerb embercsempészt, egy 44 és egy 37 éves férfit, illetve hét utasukat szombatról vasárnapra virradó éjszaka igazoltatták Majs és Sátorhely között a rendőrök. A férfiakból álló csoport tagjai közül három személy bangladesi, négy pedig pakisztáni állampolgárnak vallotta magát.

A migránsok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, továbbá sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőrök a két-két gépjárművet lefoglalták, a három magyar és a két szerb férfit elfogták, majd előállították őket a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra. Az öt férfit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A tizennyolc illegális bevándorlót a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz – áll a közleményben.

(Borítóképünkön az egyik lebukott magyar embercsempész. Forrás: police.hu)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában