folyik a vizsgálat

2020.06.03. 17:37

Három ember megsérült egy karcagi üzemben történt robbanásban

Információk szerint a telephely pelletkészítő berendezésének hűtési rendszere hibásodott meg.

Egy ember súlyosan, ketten könnyebben megsérültek szerdán egy karcagi üzemben történt robbanásban – közölte az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs kapcsolattartója az MTI-vel.

Ménes Dávid elmondta: a helyszínre egy mentőhelikopter és két mentőautó érkezett, a sérülteket ellátás után kórházba vitték.

Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a robbanás délelőtt történt egy József nádor úti, elektronikai hulladékot feldolgozó üzem pellet-előállító részegységében.

Hozzátette: a karcagi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor tűz nem volt. Az üzem teteje izzott, füstölt, ezt a tűzoltók megszüntették.

A szoljon.hu információ szerint a telephely pelletkészítő berendezésének hűtési rendszere hibásodott meg a déli órákban. Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint, a hűtési rendszer belső része kigyulladt, ami során a kiáramló láng és forró levegő három dolgozót megsebesített. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – egy személy életveszélyes, további két személy könnyű sérülést szenvedett.

A Karcagi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének alapos gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában