szokatlan

2018.10.09. 10:47

Három cápatámadás történt egy hónapon belül Ausztráliában

A legutóbbi, hétfői támadás áldozatát a vállán harapta meg egy állat, miközben a férfi halászott. Az 55 éves halászt kórházba vitték.

A helyi sajtónak a queenslandi mentőszolgálat munkatársa elmondta, a férfi állítása szerint hétfőn kifogott a Nagy-korallzátony közelében, Queensland vizeiben egy nagy szirticápát és elkezdte a fedélzetre húzni, amikor az állat megfordult és megharapta. A kiterjedt sérülés ellenére a férfi „meglepően jó állapotban van és nagyon vidám”.

A férfi végül csak kedd reggel érte el a szárazföldet Rockhamptonnál. Nem tudni, miért tartott 12 óráig, hogy kijusson a partra és hogy egyedül volt-e a támadás idején.

Az elmúlt hónapban egy nap eltéréssel egy 46 éves nő és egy 12 éves lány is életveszélybe került, miután a Nagy-korallzátony közelében, a Whitsundays-szigeteknél mindkettejükre cápa támadott.

A támadásokat követően hat cápát öltek meg a régióban, hogy a turisták körében népszerű területen csökkentsék a ragadozók számát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában