Nomád sors

2018.09.24. 13:47

Halálra gázolták a nemzet vándorát

A 32 éves fiatalember kutyája és négy szarvasmarhája társaságában bandukolt, amikor egy szemből jövő francia autós elütötte.

Lovát ökörre cserélte Gecse Balázs Gergő

Forrás: zaol.hu

Franciaország délkeleti részén vasárnap reggel halálra gázolták Gecse Balázs Gergőt, aki Magyarország bejárása után úgy döntött, ökrös szekerével nekivág a nagyvilágnak.

Sok szép táj és sok jó ember van, amiket és akiket érdemes megismerni

vallotta 23 éves korában, a hosszú szakállat, kalapot, díszes övet viselő férfi csaknem tíz évvel ezelőtt.

Több mint tíz éve vándorolt Gecse Balázs Gergő
Fotó: vaol.hu

Egy utazásnak indult az egész 2004-ben – erről a feol.hu számolt be.

Két málhás lóval vágott neki a világnak Gecse Balázs. Azóta csak látogatóba ment haza párszor. Először egy ír vándorszínházi társulathoz csapódott (már 12 éves korában megtetszett neki ez az életmód). Balázs szekere a négy keréktől saját építmény, csak a vasmunkákra kért meg kovácsmestert.

Lovát ökörre cserélte Gecse Balázs Gergő
Fotó: zaol.hu

Az engedetlen, folyton elszaladgáló lovat lassan lecserélte ökörre, munkával fizetett érte az állat eredeti gazdájának. Eredetileg egy éves kísérlet lett volna az egész, mert közben felvették a kaposvári egyetem állattenyésztői szakára, de győzött az utazás iránti vágy.

Bár felvettek a kaposvári egyetemre, az állattudományi karra, halasztottam, inkább a vándorlást választottam. Mindig is szerettem a természetet, a szabad levegőt, s úgy gondoltam, talán érdemes lenne kint élni. A szüleim először nem értettek, de most már belenyugodtak, mert látják, hogy boldog vagyok

- mondta el a zaol.hu-nak.

Az útja során, nem olyan régen megismerkedett egy idősebb, hasonló életvitelt folytató házaspárral, akik talán az utolsók között vannak, akik megörökítették Balázs mosolyát.

Azonban a vándorlás véget ért vasárnap.

A baleset reggel fél 9 körül történt a Villard-Bonnot közelében futó 165-ös út egyik kanyarjában – írta honlapján a Le Dauphiné című regionális francia napilap.

A jármű 90 éves sofőrje állítása szerint nem látta a szekere mellett, az úttest belső oldalán baktató Gecsét, mert elvakította a napfény.

A móri születésű fiatalember életét a helyszínre érkező mentők sem tudták megmenteni.

Korábban egy dokumentumfilm is készült életéről.

" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában