Tomboló természet

2017.09.18. 20:08

Halálos áldozatai is vannak a Japánon átvonuló tájfunnak

Legalább 2 ember meghalt, 3 eltűnt és 42 megsebesült hétfőn a Japánon átvonuló Talim névre keresztelt tájfun pusztításaiban. A tájfun a nap folyamán elhagyta a szigetország északi részét, majd ciklonná „szelídült” az Oroszországhoz tartozó Szahalin közelében.

A tájfun viharos széllökések kíséretében helyi idő szerint délelőtt 10 óra után nem sokkal érte el Japán legészakibb szigetét, Hokkaidót, majd a Japán-tenger felé folytatta útját – jelentette a Japán Meteorológiai Ügynökség (JMA).

A tájfun pusztításai nyomán egy 86 éves nő holttestére bukkantak házának romjai alatt a hatóságok a délnyugat-japán Sikoku szigetén található Kagava prefektúra területén. A ház a viharral járó földcsuszamlások következtében omlott össze.

A szigeten található másik, Kócsi nevű prefektúrában pedig egy 60 éves férfi holttestére találtak rá egy folyóban elsüllyedt autóban a hatóságok.

A két prefektúrában a rendőrség keres három embert, akik a hétfői természeti csapásban tűntek el.

A tájfun által a közlekedésben okozott fennakadások gyakorlatilag minden helyi légitársaságot érintettek. Ezenkívül komoly problémák adódtak a vasúti közlekedéssel az ország északi és északkeleti részén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában