Ország-világ

2021.08.25. 06:16

Gyurcsányék keményen támadják a főpolgármestert

Amint elkezdődött a baloldali előválasztás részeként az ajánlások gyűjtése, Gyurcsány Ferencék egyre nyíltabban és keményebben támadják Karácsony Gergelyt. Budapest „leszartengerezése” után a DK pártlapjában immár „jó szándékú, de határozatlan” politikusként jellemzik a főpolgármestert. Mindeközben férjéhez hasonlóan Dobrev Klára is anyázni kezdte Orbán Viktort.

Budapest, 2019. október 12. Karácsony Gergely fõpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Magyar György ügyvéd az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

„Az előválasztás ugyan egy versengés, de vigyázunk egymásra, hiszen közösen fogunk kormányozni 2022 után” – hangoztatta Dobrev Klára nemrég a Magyar Hangnak adott interjúban. Arról, hogy milyen lenne ez a közös kormányzás és hogy mennyire lehet hinni Dobrevnek, sokat elárulnak a napokban tapasztalható DK-s megnyilvánulások – írja a Magyar Nemzet.

Amint elkezdődött a baloldali előválasztás részeként az ajánlások gyűjtése, Gyurcsány Ferencék egyre nyíltabban és keményebben támadják Karácsony Gergelyt.

Miután a Civitas Intézet legutóbbi kutatásán olyan eredmény született, hogy a baloldali miniszterelnök-jelöltek versengésében Dobrev kétszer nagyobb támogatást élvez Karácsonynál,

a DK pártlapjában, a Nyugati Fényben „jó szándékú, de határozatlan és engedékeny” politikusként jellemezték a főpolgármestert.

Emlékeztettek arra is, hogy „Karácsony egyszer már volt miniszterelnök-jelölt 2018-ban: vezetésével akkor alig lépte át a 10 százalékos bejutási küszöböt az MSZP–Párbeszéd-szövetség, a Fidesz pedig újabb kétharmados győzelmet aratott”. A portál ezek után hangsúlyozta, hogy „a Tarlóst dupla végkielégítéssel és díszpolgári címmel búcsúztató Karácsony helyett Dobrev valódi elszámoltatásra készül”.

Emlékezetes: a DK párlapjában, a „vigyázunk egymásra” szlogen jegyében már augusztus elején megkezdték a Karácsony elleni offenzívát.

A Förtelmes kloáka lett Európa szívéből, és ezért Karácsony Gergely is felelős címmel megjelent publicisztikában egyenesen úgy fogalmaztak, hogy a főváros „péntek és szombat esténként egy húgy-, szar- és piaszagú végbélnyílássá válik”.

„Adott az ellenzéki főpolgármester, aki 2019 óta csak elrévedezett ezen a mocskon, bár nem vitatom el Karácsonytól azt, hogy biztosan őt is zavarja a szartenger, amikor elteker mellette a Városházára tartva” – írta a portál.

Mindeközben férjéhez hasonlóan Dobrev Klára is anyázni kezdte Orbán Viktort. Miniszterelnök-jelölti kampányának vásárosnaményi állomásán – az ellenszél.hu tudósítása szerint – Dobrev azt üzente a kormányfőnek: „Hát az anyád úristenit! A nyugdíj nem kegy, a nyugdíj jár!” Mint ismert, a gyermekvédelmi népszavazásról szóló bejelentése után Gyurcsány Ferenc azt üzente közösségi oldalán a miniszterelnöknek, hogy „szórakozz a felmenőiddel, ne a hazáddal!”.

Borítókép: Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc és Magyar György ügyvéd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában