Törvény

2017.10.18. 08:51

A gyermekeket védő jogszabályok szigorítását tervezi a Fidesz

Az indítvány szerint, ha valakit kiskorú szexuális zaklatásáért ítélnek el, akkor a bírónak kötelessége lenne a vádlottat minden olyan foglalkozástól örökre eltiltani, amely gyermekek nevelésével, oktatásával, gondozásával vagy gyógyításával függ össze.

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Yupa Watchanakit

Már a 2013-ban elfogadott új Btk. szigorította a gyermekek védelmét, majd 2014-ben megszületett az a jogszabály, amely szerint a pedofil bűncselekmények nem évülnek el – emlékeztetett Selmeczi Gabriella, a javaslat egyik gazdája az M1-en szerda reggel.

Folyamatosan erősíteni kívánják a gyermekvédelmi rendszert, annak érdekében, hogy minél hamarabb felismerhető és megszüntethető legyen egy gyermek bántalmazása. Ezt szolgálja az a 2016 januárjában életbe lépett jogszabály is, amely szerint sürgős esetben ügyészi hozzájárulás nélkül is elő lehet állítani a gyermeket veszélyeztető szülőt – mondta a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában