Ország-világ

2020.09.15. 18:51

Gulyás Gergely: reméljük, mielőbb újraindulhat a normális élet

A magyar és az osztrák kormány hasonló eszközökkel és intézkedésekkel védekezik a koronavírus-járvány ellen – mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője kedden Bécsből az MTI-nek telefonon nyilatkozva.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnökségen 2020. szeptember 11-én.

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban továbbra is kettős a feladat: védeni kell az egészséget, és biztosítani kell az ország működőképességét, ezt az osztrákok is ugyanígy látják

mondta a miniszter, aki egynapos hivatalos látogatáson tartózkodik az osztrák fővárosban. Ennek során találkozott az osztrák kormány több tagjával, köztük Karoline Edtstadler EU-ügyi és Susanne Raab integrációs miniszterrel, továbbá a kormányzó Osztrák Néppárt (ÖVP) főtitkárával, az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökével, valamint Karlheinz Kopf volt parlamenti alelnökkel.

Azt reméljük, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés eredményes lesz, és mielőbb újraindulhat a normális élet

hangsúlyozta Gulyás Gergely.

A miniszter a magyar és az osztrák kormány közötti viszonyt jónak, partnerinek, szövetségesinek nevezte.

Azonosan látják például fejtette ki azokat az új migrációs veszélyeket, amelyek a görögországi Leszbosz szigetén történtek óta újra az európai politika középpontjába kerültek. (Múlt héten leégett a 12 ezer embernek otthont adó moriai befogadótábor Leszbosz szigetén.)

Közölte továbbá, hogy

mindkét kormány szeretné végrehajtani azt a megegyezést, amely a maratoni hosszúságú júliusi EU-csúcson létrejött.

A Miniszterelnökség vezetője azt is mondta, mind az ÖVP-vel, mind az FPÖ-vel baráti a viszony.

Bécsi programja végén, este Gulyás Gergely részt vesz a Habsburg Ottó emlékét ápoló alapítvány rendezvényén.

Borítókép: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnökségen 2020. szeptember 11-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában