óvintézkedés

2017.11.24. 18:04

Fokozott biztonság lesz a karácsonyi időszakban Pozsonyban

A közelmúlt európai terrortámadásai miatt fokozott biztonsági intézkedéseket vezetnek be Pozsonyban a karácsonyi időszakra – közölte a Pozsony megyei rendőrkapitányság sajtóosztálya pénteken az MTI-vel.

A fokozott biztonsági intézkedések részeként Pozsonyban az egész karácsonyi időszakra 24 órássá teszik, és a létszámában is megerősítik a rendőrségi jelenlétet a város minden olyan közterületén, ahol feltételezhető, hogy nagyobb tömegmozgásra lehet számítani.

Ezenfelül a város központi karácsonyi vásárainál, amelyek biztonsági szempontból kiemelt veszélyeztetettségű rendezvénynek számítanak, olyan műszaki akadályokat helyeznek el, amelyek lehetetlenné teszik, hogy oda gépjárművek behajtsanak. A város központjában lévő Hviezdoslav téren, amely az óváros önkormányzata által rendezett karácsonyi vásár helyszíne, már péntek délután kihelyezték az erre a célra szolgáló vasbeton akadályokat. A szomszédos Fő téren, ahol pedig péntektől december 22-ig a fővárosi önkormányzat szervezésében lesz karácsonyi vásár, a következő napokban helyeznek ki hasonló akadályokat – közölte a rendőrség. A már említetteken kívül más – taktikai okokból nem pontosított – biztonsági intézkedéseket is hoznak – tették hozzá.

A november utolsó hétvégéjétől a karácsonyi ünnepekig nyitva tartó vásár már évek óta a legtöbb látogatót a városba vonzó rendezvénynek számít Pozsonyban. A vásár idején, annak helyszínein naponta több tízezer ember fordul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában