Ország-világ

2021.07.06. 13:41

Fideszes EP-képviselők: el a kezekkel a gyerekeinktől!

Az új szabályok célja, hogy a gyermekek mindenek felett álló érdekét szem előtt tartva a szülők kezében hagyja a nevelésüket, és megvédje őket az öncélú szexuális tartalmaktól.

Sem Brüsszel, sem Soros-szervezetek „nem írhatják elő nekünk, hogyan neveljük a gyermekeinket” – írta Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő kedden a közösségi oldalán, ahol három képviselőtársával, Gál Kingával, Deutsch Tamással és Győri Enikővel közös videóban beszélt a gyermekvédelmi törvény miatt Magyarországot ért támadásokról.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott: Brüsszel most azt az új magyar törvényt támadja, amelynek egyetlen célja, hogy megvédje a gyermekeket. A gyermekvédelmi törvény egy dolgot akar, azt, hogy a gyerekek nevelése a szülők elidegeníthetetlen joga maradhasson – hangsúlyozta.

Kijelentette: minden más, ami ezzel kapcsolatban elhangzik, hazugság, és része annak a több éve tartó rágalomhadjáratnak, amelyet az európai baloldal – és benne a magyar baloldali EP-képviselők – folytatnak Magyarország ellen.

Hidvéghi Balázs a videóban azt mondta: „akárhogyan is erőlködnek itt, és akárhogy is hazudoznak”, a magyar kormány nem fogja megengedni, hogy „Soros-szervezetek” írják elő azt, hogy a szexualitásról mit és mikor tanítsanak Magyarországon a gyerekeknek.

Gál Kinga hangsúlyozta: egy olyan törvény elfogadása miatt támadják az Európai Parlamentben „egymást túlharsogva” Magyarországot, amely a nemzetközi és uniós jogon alapul.

Az új szabályok célja, hogy a gyermekek mindenek felett álló érdekét szem előtt tartva a szülők kezében hagyja a nevelésüket, és megvédje őket az öncélú szexuális tartalmaktól – jelentette ki. Hozzátette: nem fogják hagyni, hogy „ideológiai lobbiszervezetek” befolyásolják a gyermekek nevelését.

Deutsch Tamás szerint ebben az „elképesztően durva támadássorozatban” a magyar baloldali EP-képviselők „őszinte lelkesedéssel” vesznek részt. Nekik nem a magyar gyermekek védelme a fontos, hanem a pénz és a hatalom – jegyezte meg.

Ezért igyekeznek megfelelni a brüsszeli bürokraták minden elvárásának, uniós beavatkozást és „mindenféle jogi eljárások” megindítását követelik, illetve azt, hogy még a választások előtt az uniós pénzeket vonják meg Magyarországtól – mondta.

Győri Enikő kiemelte: Magyarország szuverén állam, ezért a jogrendjében foglaltakat az uniónak is tiszteletben kell tartania. Márpedig a gyermekek nevelése nem uniós, hanem tagállami hatáskör, így Brüsszel nem szólhat bele, miként nevelik gyermekeiket a magyarok.

A nagyobbik kormánypárt követelését világossá téve úgy fogalmazott: „el a kezekkel a gyerekeinktől!”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában