Erózió

2018.03.24. 07:30

Felgyorsulni látszik a Jobbik belső bomlása

Feloszlott az ellenzéki párt helyi alapszervezete a csongrádi Mártélyon.

Az esetre a pártszervezet helyi elnökének közösségi oldali bejegyzésére hivatkozva a promenad.hu hívta fel a figyelmet. A hódmezővásárhelyi közéleti portál az okokról magát a politikust kérdezte.

Borda Anikó állítása szerint a hódmezővásárhelyi Jobbik és a hódmezővásárhelyi MSZP már jóval a február végi polgármesterválasztás előtt megkezdte a közeledést, és nem igaz az az állítás, amely szerint Vona Gábor pártja csak a független jelöltként induló Márki-Zay Péter személye miatt állt volna rá a választási együttműködésre. A mártélyi Jobbik-elnök szerint a két ellenzéki párt helyi vezetői – Dombi-Kiss László hódmezővásárhelyi Jobbik-elnök és Kis Andrea jelenlegi MSZP-s alpolgármester – már akkor tárgyaltak az együttműködésről, amikor még úgy volt, hogy Márki-Zay nem is vállalja a jelöltséget.

Az interjúalany nehezményezi, hogy bár a Jobbik 2006-ban a szocialistákkal szemben alakult, most mégis összefogott velük, és áldozott egy függetlennek mondott, de valójában a szocialisták által támogatott jelölt kapmpányára abból a pénzből, amelyet a Jobbik a támogatóitól szedett össze. „Ez az egész forgatja a gyomromat” – nyilatkozta Borda Anikó.

A nő többek között arról is beszél, hogy Kiss Attila, a Jobbik jelenlegi országgyűlési képviselője arra kérte, adja át neki az általa vezetett horgászegyesület tagsági listáját, hogy fel tudja használni az abban szereplő adatokat pártja béruniós aláírásgyűjtő ívein. „Természetesen ezeket nem kapta meg, ez már minden biztosítékot kivert nálam” – teszi hozzá a volt mártélyi Jobbik-alapszervezet elnöke, aki szerint a párt már egyáltalán nem az a párt, amelyik 2006-ban alakult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában