Ország-világ

2021.02.16. 10:51

Fekete-Győr orvosként dolgozó húga szerint is biztonságos az orosz vakcina

A Momentum elnökének Londonban dolgozó testvére szerint hatékony és biztonságos a Szputnyik V vakcinája, amelyet Angliában is fognak majd használni.

Fekete-Győr András tegnap este tartott Facebook-live-ot a húgával – írja a Mandiner. Alexa Londonban dolgozik orvosként (aneszteziológus életpálya) és – mint ahogy írja a Momentum elnöke – „mivel Magyarországon Orbán Viktor paranoiája miatt az egészségügyi kihívásokról a benne dolgozók nem beszélhetnek igazán, megkértem, hogy ő viszont mesélhetne nekünk egy orvos mindennapjairól a covid idején. Ti pedig majd kérdezzetek bátran!”

A beszélgetésben Alexa többek között a Szputnyik V vakcináról is beszélt, mint mondta, „ez egy hatékony és biztonságos vakcina.”

Hozzátette, hogy meglátása szerint Angliában is fognak oltani az oroszok oltóanyagával. Kiemelte azt is, hogy

a korlátozásokon meglátása szerint csak akkor lehetne enyhíteni, ha megfelelő átoltottság van már a népesség körében.

Fekete-Győr Alexa szerint ha ezt túl hamar lépik meg egy országban, akkor elterjedhetnek a mutációk, és a vakcinák is hatástalanná válhatnak.

Így sose fogunk ebből az egészből kijutni” – mondta Fekete-Győr András testvére, nyomatékosítva, hogy enyhítésekről csak akkor lehet beszélni, ha először a vakcina-kérdés oldódik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában