Kiemelt ügy

2021.12.01. 14:22

Év végéig még kitölthető az online zöld kérdőív

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium egy hónappal meghosszabbította a kitöltés határidejét.

December végéig még van lehetőség részt venni hazánk klíma- és természetvédelmi témájú online felmérésében, a kitöltés határideje ugyanis egy hónappal meghosszabbodik – jelentette be Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, valamint Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Az ITM szerdai közleménye szerint Steiner Attila kijelentette: fontos, hogy a párbeszéd minél több résztvevővel valósuljon meg, hiszen a klímaváltozás és a természetvédelem kiemelt ügyünk, amit a jelenleg is zajló Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó, Közép-Európa legnagyobb nemzetközi fenntarthatósági konferenciája és kiállítása is megerősít. A magyar emberek egészen az év végéig bezárólag oszthatják meg gondolataikat az országot érintő környezetvédelmi kérdésekkel kapcsolatosan – mondta államtitkár.

A kormány 14. alkalommal fordul az emberekhez, és kéri ki a véleményüket a mindennapjaikat, ezúttal a hazai környezetpolitikát meghatározó kérdésekben. „Most közösen dönthetünk arról, hogyan számoljuk fel az illegális hulladéklerakókat, hogyan szorítsuk vissza a műanyag palackok használatát, hogyan népszerűsítsük a megújuló energiát, és milyen szerepet szánjunk a zöldenergiának a hazai közlekedésben” – hangsúlyozta az államtitkár.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában