csempészet

2018.04.06. 09:23

Embercsempészeket fogtak el Balassagyarmaton

Eljárást indított egy 69 éves orosz és egy 41 éves szíriai férfival szemben a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés gyanúja miatt, a férfiakat Balassagyarmaton fogták el - közölte a hatóság a police.hu honlapon péntek reggel. A gyanúsítottak iraki állampolgárokat akartak Németországba csempészni.

A rendőrök a város belterületén, a Szlovák Köztársaság felé vezető 222-es számú úton ellenőriztek egy lengyel rendszámú személygépkocsit csütörtökön. A járműben az orosz sofőrön és szíriai utasán kívül hét iraki állampolgár tartózkodott, akik magyarországi ideiglenes tartózkodási engedéllyel ugyan rendelkeztek, azonban Balassagyarmat területét engedély nélkül elhagyni nem voltak jogosultak.

A nyomozás adatai szerint az orosz férfi és szíriai társa az iraki személyeket illegálisan Németországba akarta szállítani, anyagi ellenszolgáltatásért.

Az iraki állampolgárokat a rendőrök a meghallgatásukat követően visszakísérték a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal Balassagyarmati Közösségi Szállására, és szabálysértési eljárást kezdeményeztek ellenük.

A csempészéshez használt személygépkocsit a hatóság lefoglalta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában