sprint

2020.05.19. 13:36

Elszaladt az MSZP-s Gurmai Zita az újságírói kérdések elől (videó)

A Hír TV Informátor című műsorának egyik munkatársa kérdéseket akart feltenni Gurmai Zita szocialista országgyűlési képviselőnek a gyöngyöspatai szegregációs eset kapcsán.

Forrás: Hír TV

Nem akart válaszolni a Hír TV-nek, inkább futni kezdett – az elmúlt évek egyik legviccesebb videója lett a felvételből – értékelte az Origo.

A sajtómunkatárs ezt kérdezte a politikustól:

A szocialista kormányok alatti szegregáció miatt Gyöngyöspatának hozzávetőlegesen 100 millió forintot kell kifizetnie. Ön hogyan kommentálná a Kúria múlt heti, ezzel kapcsolatos ítéletét?

Gurmai egyáltalán nem reagált a sajtó megkeresésére, még a köszönést sem volt hajlandó viszonozni, helyette egyszerűen elfutott.

Az Informátor a közösségi oldalán a következőképpen reagált a nem mindennapi „futásra”:

„Az utóbbi évek legnagyobb MSZP-s teljesítménye!!! Gurmai Zita 60 méter síkfutás világrekord!!! (És ennyi mozgás után ne igyon meg valamit az ember?!)”

A politikusnak nem ez az első botránya – idézi fel az Origo.

Még 2013-ban, Bukarestben térdre ereszkedett Ion Iliescu volt román baloldali államfő előtt, aki ellen 2019-ben emberiesség elleni, tehát soha el nem évülő bűncselekmények gyanúja miatt emeltek vádat az 1989-es romániai forradalom idején kifejtett tevékenységével összefüggésben – emlékeztet a lap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában