szerencsétlenség

2019.04.10. 20:19

Elszabadult és karambolozott egy vezető nélküli villamos

A szokatlan balesetnek két sérültje van.

Vezető nélkül indult el egy üres villamos szerdán Temesváron, elsodort két autót, majd 300 méter után nekiütközött egy megállóban álló villamosnak.

A szokatlan baleset azért következet be, mert egy áramszünet miatt nemcsak az utasok, hanem a vezető is leszállt a villamosról. Mivel elmulasztotta a hidraulikus fékkel biztosítani a járművet, az magától elindult, amint helyreállt az áramszolgáltatás.

A villamos először két személygépkocsit lökött félre a sínről egy útkereszteződésben, majd zavartalanul folytatta útját egy kanyarmentes pályaszakaszon két megállón át.

A viszonylag szerencsésen végződött balesetben csak annak a villamosnak a vezetője és egyetlen utasa szenvedett könnyebb sérülést, amelynek hátulról nekiment az elszabadult jármű.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indított eljárást a járművét magára hagyó, az eset miatt sokkos állapotba került villamosvezető ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában