Ország-világ

2021.04.11. 08:27

Elismerte a jogsértést a szigetszentmiklósi baloldali polgármester

Nagy János elismerte, hogy januárban jogsértően döntött.

„Ez egy igaz mondat” – ezt reagálta Nagy János, Szigetszentmiklós balliberális polgármestere a Magyar Nemzetben megjelent állításra, amely szerint „ő idén januárban – a kormányhivatal határozata szerint jogsértő módon – elbocsátotta alpolgármesteri pozíciójából” alpolgármesterét. A jogsértést egyébként azóta sem korrigálta – számol be a portál.

Nehezen tűri Nagy János, Szigetszentmiklós balos polgármestere, hogy a Magyar Nemzet reagál városvezetői munkájára. Pénteken reggel félórás videót tett közzé a saját közösségi oldalán, amelynek teljes idejét annak szentelte, hogy megpróbálja cáfolni előző az nap közzétett cikkük állításait.

Az okfejtés közben azonban a városvezető elismerte azt is, hogy januárban jogsértést követett el. Mint azt megírták, Nagy, akit a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Koalíció juttatott a választási koalícióra lépő baloldali pártok közé, az év elején váratlanul elbocsátotta pozíciójából Jószai Attila DK-s polgármestert. Azt is megírták már, hogy a kormányhivatal vizsgálta az ügyet, és határozata szerint a polgármester jogsértő módon döntött. Nagy ezt a mai napig nem korrigálta, most azonban, amikor a videóban felolvasta legutóbbi cikkünk mondatát, amelyben szerepel az az állítás is, hogy „ a kormányhivatal határozata szerint jogsértő módon” bocsátotta el Jószait, annyit reagált, hogy „ez egy igaz mondat”.

Nagy János nem beszél a videóban arról, amit a Magyar Nemzet többször elemzett már, hogy Jószai Attilával megromlott a munkakapcsolatuk, és ez nem tett jót a szivárványos koalíció egységének.

Nem fűzött továbbá semmilyen véleményt ahhoz a cikkükhöz sem, amelyben arról írtak, hogy a miklósi városvezetés az országban páratlan mértékben lapátolja a pénzt a bizottságokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában